Pionit

Peltola, Rea; Koivu, Vesa
Nimeke: Pionit
Tekijät: Peltola, Rea (Kirjoittaja)
Koivu, Vesa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789513133702
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 39,95 € 19,95 € (18,14 € alv 0 %)

Kustantaja: Tammi
Painos: 1. painos, 2007
Julkaisuvuosi: 2007
Kieli: suomi
Sivumäärä: 274
Tuoteryhmät: Vapaa-aika
Kirjastoluokka: 67.3 Maanviljely. Puutarhanhoito. Hyötykasvit
Kansalliskirjaston asiasanat: pionit, lajikkeet, puutarhanhoito, perennat, koristekasvit, kukat, pensaat
Avainsanat: koristekasvit, kukat, lajikkeet, monivuotiset kasvit, pensaat, perennat, pionit, puutarhanhoito
Pionit ovat puutarhan upeimpia perennoja. Ne olivat välillä poissa muodista, mutta nyt niiden suuria kukkia, hienoja värivivahteita ja täyteläisiä tuoksuja osataan taas arvostaa.

Rea Peltola ja Vesa Koivu ovat keränneet ja kasvattaneet pioneja yli kaksikymmentä vuotta. Puutarhassaan Keski-Suomessa he ovat kokeilleet useimpia luonnonvaraisia pionilajeja ja satoja lajikkeita. Kirjassa he neuvovat yksityiskohtaisesti, miten pionien luonnonlajit, vanhat perintöpionit ja uusimmat lajikkeet saa viihtymään puutarhassa.

Pionien historia on pitkä, ja vanhojen pionien tunnistaminen vaatii usein melkoista salapoliisityötä. Käsitys pionilajien rajoista muuttuu sekin kaiken aikaa. Tekijät esittävät hauskasti ja ymmärrettävästi, mihin tuloksiin he ovat päätyneet selvittelytyössään.

Rea Peltola ja Vesa Koivu ovat julkaisseet lukuisia puutarhakirjoja ja kirjoittaneet puutarha-asiosta lehtiin parikymmentä vuotta. He ovat myös useiden kansainvälisten pioniseurojen aktiivijäseniä. Vesa Koivun artikkeli suomalaisesta kuolanpionista (Paeonia anomala) on julkaistu Royal Horticultural Societyn lehdessä Isossa-Britanniassa ja Staudengärten-lehdessä Sveitsissä.


Katso myös näitä tuotteita